GRUPUL ȚINTĂ AL PROIECTULUI

- producție media;
- electronică automatizări, industrie alimentară;
- turism și alimentație;
- și alte specializări relevante pentru sectoarele prioritare SNC.
Distribuția elevilor selectați în GT între liceele de unde vor proveni, specializări, calificări va fi realizată la momentul implementării proiectului în funcție de interesul arătat și de numărul de elevi înscriși la specializările respective la momentul respectiv, de domeniile din care provin angajatorii către care se vor duce elevii în practică, de unitățile de învățământ cu care vom realiza acorduri în implementare etc. Pornind de la specializările mai sus menționate, au fost delimitate companii cu care se vor realiza acorduri și alte licee, tipurile de ocupații ale angajaților care sunt relevante pentru pregătirea lor profesională etc.
O parte dintre elevi vor face practică la solicitant, care activează în sectoarele prioritare SNC/SNCDI, iar restul vor fi distribuiți către alți angajatori care activează în sectoare precum: Industrii Creative, Tehnologia informațiilor și telecomunicațiilor,procesarea alimentelor și a băuturilor, turism și ecoturism etc.
În urma unei analize a situației pieței muncii locale, se estimează că din numărul total vor fi angajați minim 40 de elevi.
La nivelul tuturor categoriilor de GT nu se va face nicio deosebire, indiferent dacă aceștia sunt de entie romă, din mediul rural, femei, din anumite categorii sociale, etc.
În cadrul celor 182 de elevi se va avea în vedere să fie selectate atât persoane de etnie romă cât și persoane din mediul rural (cel puțin 19 persoane, 10% din GT).
Stagiile de practică se vor desfășura în cadrul Solicitantului (elevii ce vor proveni de la specializări din domeniul Media și Electronică Automatizări), iar restul de elevi din celelalte domenii vor face practică la sediile/punctele de lucru ale angajatorilor cu care se vor semna acorduri de practică, inclusiv în alte regiuni de dezvoltare, în funcție de proximitatea domiciliului elevului/al unității de învățământ de sediul altor companii.
- Industrii Creative.
-
Tehnologia informațiilor și telecomunicațiilor (la Solicitant sau alți angajatori), cu coduri CAEN autorizate ce se regasesc în Lista codurilor CAEN aferente direcțiilor de politică industrială menționate în SNC 2014-2020 (7311)
- Activități ale agențiilor de publicitate; 7312 - Servicii de reprezentare media, 5819 - Alte activități de editare, 7420 – Activități Fotografice, 5911 – Activități de producție cinematografică video și de programe de televiziune, 6209 - Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 6130 Activități de telecomunicații prin satelit, 6120 - Activități de telecomunicații prin rețele fără cablu (exclusiv prin satelit), 6110 - Activități de telecomunicații prin rețele cu cablu). - Procesarea alimentelor și a băuturilor, Turism și ecoturism (la alți angajatori cu care se vor semna acorduri în cadrul proiectului) cu coduri CAEN autorizate ce se regăsesc în Lista codurilor CAEN aferente direcțiilor de politică industrială menționate în SNC 2014-2020.